Arduino
programmeer je eigen
Micro-Controller

Meer Weten

Wat is Arduino?

Arduino is een microcontroller. Microcontrollers zijn simpele computers die maar één programma tegelijkertijd aan kunnen, maar dat maakt ze makkelijk te programmeren. Motoren, lichtjes, camera’s, zelfs simpele robots kunnen bestuurd worden met de Arduino. Met de druk van een knop kan je je code uploaden naar de Arduino. Deze microcontrollers zijn open source en Arduino software is verreweg een van de makkelijkste programmeersoftware op de wereld.

Perfecte keuze om te beginnen in Electronica en Programmeren

Arduino is perfect om kinderen te leren over robotica en programmeren. Met de tijd mee wordt technologie alleen maar vernieuwd en verbeterd, en wordt het alleen maar belangrijker om te begrijpen hoe het in elkaar zit. Het gebruik van nieuwe technologie wordt ook alleen maar essentiëler en uitdagender. Dit is waarom het belangrijk is om de geleerde theorie toe te kunnen passen in het alledaagse leven.

Makkelijk te programmeren en cool!

De Arduino kan gebruikt worden in veel projecten, van simpele serieschakelingen tot aan projecten waar gebruikt gemaakt wordt van meetapparatuur en motoren, zoals bijvoorbeeld een stoplichten-systeem van een kruispunt.

Een begin aan elektronica

De Arduino laat de gebruiker verschillende “inputs” te programmeren in “outputs”, wat alles op de microcontroller kan besturen.

Activiteiten