LEGO EV3
bouw en programmeer je eigen
ROBOT

Meer Weten

Wat is Lego EV3?

Al sinds het begin van deze eeuw is LEGO® MINDSTORMS® Education een pionier op het vlak van WTMW-onderwijs (wetenschap, technologie, mechanica en wiskunde) en zet deze methode aan tot leuk en praktijkgericht leren. De combinatie van LEGO-bouwsystemen en de LEGO MINDSTORMS Education EV3-technologie biedt nu zelfs nog meer manieren om kennis te maken met robotica en om de principes van programmeren, natuurkunde en wiskunde aan te leren.

Hardware

De kern van LEGO MINDSTORMS Education is de EV3-steen, een programmeerbare intelligente steen waar motoren en sensoren mee bediend worden en die voor draadloze communicatie zorgt. Kies welke motoren en sensoren je wilt gebruiken en bouw je robot precies zoals jij dat wilt.

Software

In de LEGO MINDSTORMS Education EV3-software vind je alles wat je nodig hebt. Via de EV3-softwarelobby krijg je eenvoudig toegang tot inhoud, programmering, datalogging, digitale werkboeken en meer. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen de Robot-onderwijzer te volgen, en voor je het weet kun je een robot maken, programmeren en activeren. De intuïtieve programmering op basis van pictogrammen bevat tal van uitdagende mogelijkheden, en de dataloggingomgeving is een krachtig hulpmiddel voor wetenschappelijk onderzoeken en experimenten.

FIRST® LEGO League

Wil je werken als een echte wetenschapper of ingenieur? Neem deel aan de door LEGO Education ondersteunde FIRST® LEGO League en World Robot Olympiad en verwerf waardevolle kennis en algemene vaardigheden, en geef je zelfvertrouwen een boost!

Wetenschappelijke en technische vaardigheden die worden ontwikkeld

Modellen ontwikkelen en gebruiken.

Gebruikmaken van rekenen en computational thinking.

Verklaringen bedenken en oplossingen uitwerken.

Informatie verkrijgen, beoordelen en doorgeven.

Activiteiten
Projecten