Over Coderminds


Coderminds helpt kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar om ‘digitaal geletterd’ te worden. Wij vinden het belangrijk dat kinderen veilig en flexibel leren functioneren in de digitale wereld en inzicht krijgen in hoe deze wereld in elkaar steekt.

Waarom wij dit doen?

  • Niet elk kind hoeft een programmeur te worden, maar leren programmeren is een waardevolle vaardigheid in onze steeds groeiende technologische leef- en werkwereld.


Hoe wij dit doen?

  • Coderminds begeleidt kinderen met hun eerste stappen in programmeren en techniek. Met een divers aanbod aan projecten introduceren wij de basisprincipes van het programmeren. Kinderen die meedoen zijn bezig met leer- en probleemoplossende activiteiten. Hoewel het voor hen misschien gewoon lol hebben is, werken ze aan onmisbare vaardigheden. Hoe leukt is dat? Samen oplossingen bedenken, ontwerpen en uitvoeren. Daarna begint het testen. Werkt het niet? Dan gaan we terug naar de tekentafel. We gaan door met aanpassen en bijstellen totdat de leerlingen een werkend product hebben. We begeleiden kinderen in hun ontdekkingstocht van idee tot geslaagd product. Met als resultaat een kind dat trots is op zijn mooie bouwwerk.


Wat bieden wij aan

  • Een combinatie van programmeren en de STEAM-methode komen samen in onze Robotica lessen. STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Art & Mathematics en is niet meer weg te denken in onze wereld. Ons aanbod wordt afgestemd op het curriculum van de school en zijn de lessen en het materiaal toegespitst op de leeftijdscategorie van het kind. De lessen zijn bedoeld voor leerlingen in groep 3 t/m 8 van de basisschool en middelbare scholieren. Voor basisscholen wordt de verdeling groep 3 t/m 5 en groep 6 t/m 8 gehanteerd. Getalenteerde leerlingen krijgen de mogelijkheid om mee te doen aan nationale en/of internationale competities. Wij verwachten dat alle leerlingen het gekozen pakket afmaken.


Onze Missie

  • Coderminds brengt kinderen in aanraking met programmeren en techniek. Wij staan voor plezierig digitaal onderwijs waarmee leerlingen zich voorbereiden op de toekomst. Onze lessen zijn leuk, leerzaam en uitdagend. Er is ongelooflijk veel te leren. Met het juiste startpunt en begeleiding kunnen leerlingen zich ontwikkelen in de richting die zij het allerleukst vinden. Plezier nu en tegelijkertijd voorbereiden op de toekomst waarin technologie steeds belangrijker wordt! Met een rolmodel die de leerlingen prikkelt zich te verdiepen en creatieve ideeën uit te werken.

Onze Visie

  • Onze visie is niet anders dan wat Steve Jobs zei: "Iedereen zou moeten leren programmeren, het leert je hoe je moet denken." Coderminds draagt daar graag een steentje aan bij.